Lokatie: EHBO gebouw, Werkmansbeemd 10A, 4907 EW Oosterhout
Tijden steeds van 19.30 - 21.30 uur
Mochten er teveel aanmeldingen zijn voor deze cursus, dan zal overwogen worden een nieuwe cursus te starten.
Voor deze cursus is een geldig basisdiploma EHBO vereist.

Wij verzorgen in principe jaarlijks een cursus "EHBO bij wandelletsel", mits er voldoende belangstelling is. U krijgt dan een praktijkgericht lessenpakket voorgeschoteld, waarbij wij voor alle hulpmiddelen, heel veel interactief lesmateriaal en de benodigde documentatie zorgen. Tevens zult u met regelmaat uw opgedane kennis in samenwerking met onze LOTUS-leden middels oefeningen vorm kunnen geven en op deze manier praktische vaardigheden opdoen.

Algemeen

Deze module is met name bedoeld voor EHBO'er s die assisteren bij wandelevenementen. Maar natuurlijk kan iedere ge├»nteresseerde de module volgen!

Onderwerpen

Tijdens de cursus verkrijgt u kennis van de verband- en hulpmiddelen die bij het verlenen van eerste hulp bij specifiek wandelletsel kunnen worden gebruikt en wanneer en waarvoor ze worden gebruikt.

U leert een functioneel en goed zittend verband aan te leggen op het been of delen daarvan. De nadruk ligt op de praktijk. Bezitters van een geldig Diploma Eerste Hulp en certificaat Verbandleer en Kleine Ongevallen kunnen deze cursus volgen.

Onderwerpen die behandeld worden:

  • de ontstaanswijzen van blaren
  • verbandmiddelen
  • hygi├źne
  • eerste Hulp bij blaren
  • eerste Hulp bij kneuzing en verstuiking
  • eerste Hulp bij eenvoudige uitwendige wonden
  • eerste Hulp bij warmteletsels
  • preventie
Examen

De instructeurs toetsen gedurende de opleiding of u de leerstof praktisch en theoretisch beheerst. Het zwaartepunt van de toetsing ligt op de praktijk. Er wordt gelet op uw geschiktheid om in de praktijk als eerstehulpverlener op te treden. Indien u in het bezit bent van een diploma Eerste Hulp, ontvangt u het certificaat Eerste Hulp bij Wandelletsel. Als u hier (nog) niet in het bezit van bent, kan de instructeur Eerste Hulp u een moduleverklaring geven.

Voor meer informatie of voor aanmelding kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij zien uw informatieaanvraag met belangstelling tegemoet.......

Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan.