Gewijzigde registratie van competenties.

In de ledenvergadering van 2023 is besproken dat we de resultaten van de herhalingslessen duidelijk gaan registreren.
Omdat niet iedereen even gemakkelijk omgaat met een computer, tablet of telefoon gaan we dat gewoon op de ouderwetse manier doen: op papier.

Met ingang van het nieuwe seizoen wordt er geen presentielijst meer ingevuld. Ieder lid krijgt een individueel kaartje met daarop alle te behalen competenties en in het leslokaal ligt een complete map met voor alle leden een kaart. Deze map is leidend bij de verlenging. We gaan dus met een dubbele registratie werken.

Tijdens de les teken je zelf de lijst in het leslokaal af (datum en handtekening), de docent tekent jouw persoonlijke kaartje af, ook met datum en handtekening. Je persoonlijke kaartje houd je zelf bij je. Mocht je het kwijtraken dan krijg je een blanco kaartje, waarop je de gegevens over kunt nemen van de lijst in het leslokaal.

Na afloop van de les kan de docent op de centrale lijst aantekenen dat je deze competentie nog niet helemaal beheerst. Hij zet er dan “NC” bij. De docent dient dat tijdens of net na afloop van de les ook aan jou mee te delen. In dat geval moet je een tweede keer terugkomen voor deze competentie.

Alle competenties moeten in een periode van twee jaar een keer herhaald zijn, alleen reanimatie moet jaarlijks. Mocht je aan het einde van het jaar merken dat je competenties tekort komt dan hebben we speciaal daarvoor een competentie dag ingevoegd in het lesrooster. Op deze dag zijn er twee docenten en twee lotussen aanwezig die dan zullen beoordelen of je de gemiste competenties beheerst.

Voor de herhalingslessen geldt voorlopig nog dat alle lessen gewoon vrij toegankelijk zijn voor alle leden, alleen voor de lessen op zaterdag en voor de reanimatie moet je inschrijven. Dat kan vrij eenvoudig: of je schrijft zelf in (via de QR-code in  het lesrooster) of je mailt naar de secretaris (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) dat je mee wilt doen, je krijgt dan van hem te horen of er in de gewenste les nog ruimte is.