Wij verzorgen in principe jaarlijks een cursus "reanimatie en bediening AED", mits er voldoende belangstelling is. U krijgt dan een praktijkgericht lessenpakket voorgeschoteld, waarbij wij voor alle hulpmiddelen, heel veel interactief lesmateriaal en de benodigde documentatie zorgen. Tevens zult u met regelmaat uw opgedane kennis in samenwerking met onze LOTUS-leden middels oefeningen vorm kunnen geven en op deze manier praktische vaardigheden opdoen.

Belang van reanimatie

Wekelijks worden alleen in Nederland ruim 200 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartfalen. Dit zijn zo'n 10.000 mensen per jaar! Een fibrilerend hart is vaak de oorzaak. Een hartstilstand of hartfalen is een levensbedreigende situatie als niet onmiddellijk hulp wordt geboden.

Hulp kan bestaan uit reanimatie. Hoe eerder wordt gestart met reanimeren, hoe groter de kans op herstel. Als bij een hartstilstand direct wordt gestart met reanimeren zodat professionele hulpverleners van een ambulancedienst het kunnen overnemen, is de kans op volledig herstel groot.

Blijf niet langer een hulpeloos toeschouwer, maar wordt een geoefend hulpverlener!

De meeste mensen worden thuis door een hartstilstand getroffen, vaak geheel onverwacht. Als familie, huisgenoten, vrienden en buren op dat moment kunnen starten met reanimeren, zouden jaarlijks honderden levens gered worden. Reanimatie, hartmassage en mond-op-mondbeademing zijn levensreddende activiteiten. Ook de opkomst en de steeds groter wordende verspreiding van AED’s dragen bij tot een adequate hulpverlening "in de straat".

EHBO’ers die reanimatie en AED cursussen hebben gevolg en gediplomeerd zijn via de Nederlandse Reanimatie Raad (N.R.R), kunnen bij onze vereniging herhalingslessen volgen, aangezien wij een partnerschap hebben met de Hartstichting.

Voor meer informatie of voor aanmelding kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij zien uw aanvraag met belangstelling tegemoet.....

Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan.